domingo, 13 de mayo de 2007

Eleccions municipals


El 27 de maig tornem a tenir una important cita ciutadana amb les urnes. Sóc dels que pensa que les eleccions són la millor oportunitat de decidir en democràcia. Un regal massa valuós com per malbaratar-lo, encara que sigui amb un excel·lent dia de platja.

Per a mi, els principals temes als quals s’haurà de donar resposta a partir del 27 de maig seran els següents:


1. Cohesió social: noves formes de ciutadania, com els immigrants, creixement de la població i pèrdua en d’altres. A més a més, la ciutadania reclama cada vegada més una gestió més exigent i personalitzada dels seus afers. Seguretat ciutadana, civisme,...


2. Equilibri territorial: creixement urbà e industrial sostenible. Creació d’espai públic de millor qualitat. Habitatge digne i assequible. No és suficient asfaltar un descampat o un parc. Ha d’ésser a l’alçada d’aquesta ciutadania.


3. Creació i gestió d’oportunitats en el marc d’una economia cada cop més globalitzada. Des del petit comerç de barri a la gran indústria, l’ajuntament s’haurà d’implicar en dinamitzar, recolzar i fer del municipi una peça ben greixada per atreure activitat econòmica

Visc a Parets del Vallés, tot i que sempre ho he fet a l’Hospitalet de Llobregat. Crec que aquests eixos de campanya s’adapten prou bé a tots dos municipis. Malgrat les diferències (Parets té 20.000 habitants, i l’Hospitalet, 260.000, amb una superfície similar) penso que a tothoms ens preocupa bàsicament el mateix. Viure tranquil, tenir oportunitats a l’abast, poder gaudir de zones verdes i bén urbanitzades, uns veïns agradables i una ajuntament que es preocupi per nosaltres.

Veient les propostes dels diferents partits, em quedo sense cap mena de dubte amb les del Partit dels Socialistes de Catalunya. Considero que són les que millor capten i donen resposta a les inquietuds de la població. Les d’altres partits em semblen més aviat ingènues (IC-V), poc serioses (ERC o els independents), o una màscara darrere la qual s’amaguen homes de negocis preocupats per la seva butxaca (PP i CiU).
Per tot això i molt més, recolzo el programa d’aquest partit, amb les seves llums i ombres, tant a municipis on el PSC governa (Parets i l’Hospitalet) com en aquells on encara no ho fa (Santa Perpètua de Mogoda). El dia 27 sabrem que en pensa la gent!

No hay comentarios: